Text fångar upp sökningar och ger mening åt nyckelord. Text är det enda som inte går att utelämna.

En dator är i grund och botten en maskin som läser text. Visuella media är inte sökbara på samma sätt. Bilder och video ställer högre krav på teknik.  

Besökare hittar text med text

Besökare slår in text för att hitta text som finns på din sida. Google försöker ge  bästa värdet för valet. Det är detta det hela går ut på. För att ta beslut, vill din kund förmodligen läsa noggrant innan kunden ens söker upp dig.

Auktoritet och legitimitet

Skrift har tyngd. Det är därför flera texter och verk inspirerar och vägleder människor tusentals år efter att författaren lämnat scenen. 

Ingen trycksak eller webbsida utan text!

En trycksak eller webbsida utan text skulle kanske ge ett starkt intryck, men ett intryck som skulle vara svårt att konvertera.

Texter är stommen i Content Marketing

Uppdaterat, underhållande, informativt och rikligt textmaterial på en webbsida är utslagsgivande när potentiella kunder kollar in webbsidor. 

Text är informationens DNA

Så har det alltid varit. Förr brukade man klistra upp slående rubriker på arbetsplatser och kylskåp. Idag delar vi fyndigheter och vital information i sociala medier. Texter är dessutom vägen till högre rankning på Google.  

 Ju oftare du publicerar välskriven text med korrekt sökmotoroptimering, ju mer gillar Google dig och ju fler användare finner dig.

Ger användare rätt info när de behöver den

Att skaffa besökare är bara halva processen. Den verkliga utmaningen är att få besökare att ta del av ditt budskap. Om det bara gäller pris, tar kunder beslut genom Pricerunner.  

Social media kan inte förklara en unik tjänst

Kanske är just din vara eller tjänst unik, komplicerad med flera varianter och ligger i en prisklass där impulsköp är sällsynt. Sällanköpare vill researcha i lugn och ro. När en kund fått punktering på bilen och googlar på Larmtjänst, då vinner förmodligen den som ligger högst.  

De bästa kunderna har inte bråttom

 Men om din tjänst eller din vara innebär ett aktivt beslut, vill din kund förmodligen läsa noggrant innan kunden ens söker upp dig.

Är detta ditt skrivande?