Text - fortfarande det viktigaste

Text fångar upp sökningar och ger mening åt nyckelord. Texten är det enda media som inte går att utelämna på en hemsida. Ord och text är överlägset bäst och mest använt för sökningar.

En dator är i grund och botten en maskin som läser text. Visuella media är inte sökbara på samma sätt. Bilder och video ställer högre krav på teknik. Dina kunder och besökare hittar din webbsida när de slår in text som motsvarar en text på din sida. Det är detta det hela går ut på. För att ta beslut, vill din kund förmodligen läsa noggrant innan kunden ens söker upp dig.

 

Text är integritet

Budskap som formuleras i skrift får auktoritet och legitimitet. Det är därför flera texter och verk inspirerar och vägleder människor hundratals år efter att författaren lämnat scenen. Vänd på saken: Försök att ha en trycksak eller webbsida utan text. Det skulle kanske ge ett starkt intryck, men ett intryck som skulle vara svårt att konvertera.

Texter är stommen i Content Marketing

Uppdaterat, underhållande, informativt och rikligt textmaterial på en webbsida är utslagsgivande när potentiella kunder kollar in webbsidor. Kunder och användare delar god information. Så har det alltid varit. Förr brukade man klistra upp slående rubriker på arbetsplatser och kylskåp. Idag delar vi fyndigheter och vital information i sociala medier. Texter är dessutom vägen till högre rankning på Google. Ju oftare du publicerar välskriven text med korrekt sökmotoroptimering, ju mer gillar Google dig och ju fler användare finner dig.

Texter ger användare rätt information när de behöver den

Att skaffa besökare är bara halva processen. Den verkliga utmaningen är att få besökare att ta del av ditt budskap. Om det bara gäller pris, tar kunder beslut genom Pricerunner. Kanske är just din vara eller tjänst unik, komplicerad med flera varianter och ligger i en prisklass där impulsköp är sällsynt. Sällanköpare vill researcha i lugn och ro. När en kund fått punktering på bilen och googlar på Larmtjänst, då vinner förmodligen den som ligger högst. Men om din tjänst eller din vara innebär ett aktivt beslut, vill din kund förmodligen läsa noggrant innan kunden ens söker upp dig.