Content ÄR informationen. Det är med ditt content din sida kommunicerar.

Konsumenter förväntar sig att hitta all information på nätet. Och det skall gå snabbt.

Alla har en smart telefon. Information och köp skall göras i telefonen. Det blir allt svårare att sälja något i en gammaldags butik, om varan kan beställas på nätet.

Därför ser vi hur butiker och affärscentrum läggs ned. Våra städer fylls med rum för direkta upplevelser: snabbmat, barer, tatuerare, caféer, massagestudios, gym och frisörsalonger.

Det man vill köpa, vill man läsa om

Kunder tar nätet till hjälp. De söker. Och de besöker sidor flera gånger. Undersökningar visar att kunder besöker en sida alltifrån 1 till 20 gånger innan köpet blir av.

 

Bara några få procent av besökarna köper något, eller visar ett konkret intresse. Men besökarna är där! Det man vill köpa, vill man nämligen läsa om. Det är säljarens uppgift att besvara besökarens frågor. Content tar fasta på kundernas köpprocess, som är lång.

Inte som reklam, fast ändå

Content är något annat än klatchiga spottar på radio, som avbryter en bra låt, en skämtsam film på TV eller med ett ”tre-minuter-till-avslut” samtal över telefon. Kunder vill själva kunna söka information om det man vill köpa.

 

Det gäller särskilt om varan eller tjänsten är sällanköp, kräver finansiering, har en komplicerad prisbild med många tillval och varianter eller är ”Long Tail” – liten men stadig och dedikerad kundgrupp.

Ge all viktig info direkt på sidan

Många företag är icke-lokala. Kontoret kanske finns i Göteborg, men kundkretsen finns över hela Sverige. Desto viktigare med ett starkt innehåll. Inte många affärsområden är idag så pass ”face-to-face” så att man inte behöver innehållsmarknadsföring.

Om det finns en webbsida, så måste den förses med innehåll. En lärare – eller en föredragshållare – undervisar inte eleverna enskilt en och en. Läraren lär alla och förser sedan eleverna med en textbok, som de kan ta med hem. Du behöver ett starkt innehåll som står upp för dig när du inte är där.

PRINCIPER