HEM | WEB | TEXT | OM OSS 

Content gör jobbet åt dig

Content fångar upp användares sökningar. Content ÄR informationen. Det är med ditt content din sida kommunicerar.

Konsumenter förväntar sig att hitta all information på nätet. Och det skall gå snabbt. Alla har en smart telefon. Information och köp skall göras i telefonen. Det blir allt svårare att sälja något i en gammaldags butik, om varan kan beställas på nätet. Därför ser vi hur butiker och affärscentrum läggs ned. Våra städer fylls med rum för direkta upplevelser: snabbmat, barer, tatuerare, caféer, massagestudios, gym och frisörsalonger.

Det man vill köpa, vill man läsa om

Kunder tar nätet till hjälp. De söker. Och de besöker sidor flera gånger. Undersökningar visar att kunder besöker en sida alltifrån 1 till 20 gånger innan köpet blir av. Bara några få procent av besökarna köper något, eller visar ett konkret intresse. Men besökarna är där! Det man vill köpa, vill man nämligen läsa om. Det är säljarens uppgift att besvara besökarens frågor. Content tar fasta på kundernas köpprocess, som är lång. 

Inte som reklam, fast ändå

Content är något annat än klatchiga spottar på radio, som avbryter en bra låt, en skämtsam film på TV eller med ett ”tre-minuter-till-avslut” samtal över telefon. Kunder vill själva kunna söka information om det man vill köpa. Särskilt så om varan eller tjänsten är sällanköp, kräver finansiering, har en komplicerad prisbild med många tillval och varianter eller är ”Long Tail” – liten men stadig och dedikerad kundgrupp. 

Ge all viktig info direkt på sidan

Många företag är icke-lokala. Kontoret kanske finns i Göteborg, men kundkretsen finns över hela Sverige. Desto viktigare med ett starkt innehåll. Inte många affärsområden är idag så pass ”face-to-face” så att man inte behöver innehållsmarknadsföring. Finns det en webbsida, måste den förses med innehåll. En lärare – eller en föredragshållare – undervisar inte eleverna enskilt en och en. Läraren lär alla och förser sedan eleverna med en textbok, som de kan ta med hem. Du behöver ett starkt innehåll som står upp för dig när du inte är där.

PRINCIPER

 

  • Din sida skall lätt och tydligt besvara 80 procent av de vanligaste frågorna du får.
  • Någonstans på sidan besvarar du varje fråga du någonsin fått som företagare.
  • Inga ”visitkort på nätet” – du mister dina kunder i processen. Lägg upp allt direkt på sidan!
  • Var inte rädd för att skriva om saker som anses lite känsliga om din produkt. Äg debatten!’
  • Skriv max 10 procent om dig själv. Skriv 90 procent om vad du kan göra för kunden.
  • Undvik facktermer och konstiga uttryckt för att verka märkvärdig.
  • Skriv aldrig för imponera på kollegor och konkurrenter.
  • Skriv för folk så att folk begriper. Var där kunderna är!