Billig hemsida har ofta en baksida

Det finns flera vägar till en billig hemsida. Flera system och plattformar hävdar att de är lågpris. Men det kan bli en dyrköpt erfarenhet. Det ingen gratis lunch, brukar man säga. Om något är för bra för att vara sant, så är det ofta så. Billigt blir dyrt och genvägar blir senvägar.  

Sidan liknar andra sidor

Din nya gratis sida är inte exklusiv. Den kan ha pytsats ut till kunder över hela världen. Webbhotell erbjuder ofta gratis mallar. System som Wix eller WordPress erbjuder gratis teman – i realiteten hemsidor. Sidor är specialgjorda åt försäkringsbolag, byggfirmor, hotel, restauranger eller liknande. Kanske har konkurrenter skaffat sig en likadan? Bilder på människor – som skall föreställa ditt team eller dina kunder – återfinns på andra hemsidor över hela världen.

Svår eller omöjlig att editera

Tyvärr kan din sida vara full av begränsningar, som man tycker borde ingå. 

Supporten är..tja, googla?

I dagens värld är personlig kontakt en lyx. Många företag hänvisar till ”användarnas forum”, där de som köpt produkten själva får lista ut hur saker skall göras. Andra hänvisar till en film eller en ”knowledge base”.  Att få ett verkligt svar från ett  företag kan ta lång tid. Ofta försvinner din ”support ticket”. Räkna kommunicera på engelska. Den snabbhet, vänlighet och servicevilja de visade när de ville sälja, tycks  inte finnas när du behöver hjälp.

Begränsningar

En vanlig begränsning är en låg minneskvot. Efter att ha använt några fina bilder är det slut.  Här är ett annat exempel:  Max tre e-post adresser. Varje gång en användare fyllde i ett formulär, ville min kund att meddelandet skulle vidarebefordras till fyra personer med nyckelposition i företaget. En ganska rimlig begäran inte sant? Detta system tillät max tre e-postadresser. Att dela till fyra personer var något vi fick betala extra för.

Brännmärkt med klumpig reklam

Bilder förse med vattenstämpel. Hemsidor förses med länkar och störande varumärken. Du skall skämmas för att du väljer billigt, ungefär som att stjäla en handduk från ett hotel.