Nätet växer hela tiden. Många är rädda för att inte hänga med. Andra har faktiskt redan gett upp.  Och varför inte? Den digitala marknadsföringen kan irritera snarare än inspirera.

Ingen kan konsumera allt, ens om de skulle vilja. Nyhetsbrev på e-post… vem kan läser på sin höjd fem – sex om dagen? Vem följer uppdatering av bloggar med bilder från julfester? Om du har några 100 följare, hur mycket kontakt kan du skapa med dem? Några få kända, men resten? Klicka på ett Like och sedan?

Mer info gör jobbet…eller?

Allt fler försöker skrika högre och portionera ut mer. Vi tycks bete oss som träd som släpper ut pollen, och hoppas på att ett frö av miljoner skall slå rot. Problemet är bara att fler och fler tycks utveckla digital pollen-allergi.

Twitter? Nej tack!

Själv har dragit mig ur flera stora konton. Twitter är sannerligen inte min grej. Jag ger mig absolut inte in i diskussioner med främlingar om ”aktuella ämnen” och nyhetsartiklar. Jag har ingen företagssida på Facebook. Precis som de flesta andra, får jag 100-tals oönskade e-mails.

Internet – en ivrig Golden Retriever

Men internet fungerar fortfarande utmärkt när vi söker. Det var tydligt på semester i Portugal och England. Vi fann allt på nätet. Vi uträttade viktiga ärenden på minuter. Vi hittade rum i fjärran städer och bokade biljetter till flyget på telefon.  Det gick som en dans. Vi sökte och vi fann. Internet är till sitt väsen en hund som gillar att hämta pinnen som du kastar. Internet vill ha sökuppdrag.

Där någon uttryckligen SÖKER efter DIG – DÄR du MÅSTE vara!

Låt mig definiera detta en smula annorlunda: När en presumtiv kund faktiskt söker efter varor och tjänster, som motsvarar det du förser marknaden med – är det inte just denna information du borde satsa på? Är det inte detta och lite till som borde stå på hemsidan?

En timing som du inte får missa

Det heter ofta att timing är allt när du drar igång dina kampanjer. Den köpvillige kundens timing är alltid perfekt. När han, hon och hen vill köpa måste du vara där. Det är lika naturligt som att ta emot en kund på mässa. Du ignorerar väl inte en nyfiken kund som kommer fram till montern?  Du säger väl inte ”Nej jag har inte tid med sig, jag måste stå i gången och skrika! Men kolla gärna i våra konkurrenters montrar”.

De söker, du ger svar

Du läste hela vägen hit. Det man är intresserad av, det vill man också läsa om. Detta är en av grundtankarna bakom Content Marketing. Det som kunden vill läsa om, det är informationen du inte kan utelämna. Det är matchen du inte kan lämna walk-over på.